Öppettider

Vardagar:      08:00-17:00

Lunchstängt: 12:30-13:15


Bilverkstad: 

Tel: 044 - 24 49 60

Betala med MECA-kort!

Däck

Vi säljer, lägger om och reparerar däck (enklare punkteringar). Som stamkund kan du även använda dig av vårt däckhotell. Däck är en viktig del av din bil, oavsett om du har en ny eller gammal bil är det däcken som gör att du kan stanna i tid.

Vi säljer alla typer av däck men förespråkar verkligen att du väljer däck av god kvalitet. Rätt däck vid rätt tid kan rädda liv. 

Däck - Vad säger lagen?

Mellan den 1 december och den 31 mars är DET LAG på att använda vinterdäck om det är vinterväglag ute.
Det är vinterväglag om det är snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägbanan. Tänk på att även vägrenen räknas till vägbanan.

Dubbdäck FÅR användas mellan den 1 oktober och den 15 april.

Dubbdäck efter den 15 april
Det är lagligt att köra med dubbdäck efter den 15 april och innan den 1 oktober om det är eller befaras bli vinterväglag.

Dubbdäck och friktionsdäck
Med vinterdäck menas dubbade däck eller så kallade odubbade friktionsdäck. Det får inte förekomma både dubbade och odubbade däck på samma fordon. Observera att det är tillåtet att använda odubbade friktionsdäck året runt, det finns ingen restriktion mot dem.

Däck på släpet
Om bilen har dubbdäck måste även släpet ha dubbdäck när det är vinterväglag. Om bilen har odubbade däck får släpet ha antingen dubbade eller odubbade vinterdäck. Det är viktigt att släpet inte har sämre väggrepp än bilen, för att till exempel undvika att släpet sladdar vid inbromsning.

Krav på mönsterdjup för vinterdäck
För personbilar och andra lätta fordon med en totalvikt upp till och med 3,5 ton måste mönsterdjupet vara minst 3 millimeter i däcken. Man rekommenderar ett byte vid ca 5mm.

Krav på mönsterdjup för sommardäck
För personbilar och andra lätta fordon med en totalvikt upp till och med 3,5 ton måste mönsterdjupet vara minst 1,6 millimeter i däcken. Man rekommenderar ett byte vid ca 3mm

VAGbilar2